Äntligen…

…är vi så igång med en ny termin! Två rep har vi hunnit med och det hela verkar lovande!

– Förra gången presenterade vi en ny 1:a sopran: Jessica Gustafsson. Välkommen! Jessica var med i Johanneskören typ 2011 och flyttade sedan från Malmö men är nu alltså tillbaka. Kul!
– Vi har koncentrerat oss på vårens program och först ut är ju konserten den 6 april. Vi gör då alltså Ola Salos oratorium ”Lema Sabachtani” (Herre, varför har du övergivit mig). Malmö akademiska orkester spelar. Det är ju ett verk som han skrev under sin gymnasietid och som tar upp lite av tro och tvivel.
Ännu mer spännande är ju att vi gör ett verk av Bob Hund och dessutom med Thomas Öberg som sångsolist. Det är låten ”Åh döds” som vi ju var med och spelade in för ett år sedan. Nu kommer den att orkestreras av Martin Gjerstad och dessutom byggas ut med intro och ev nytt outro. Vi får se när noterna kommer i början av mars. Förutom dessa verk så som en inramning sjunger vi första och sista satsen ur Mozart Requiem. En galen och mycket spänannde konsert som jag verkligen ser fram emot. Bob Hund håller dessutom på att spela in en film som förmodligen kommer på TV, en slags dokumentär/konstprojekt och repetitionen och konserten kommer självklart att spelas in!
Här en länk till Mozart vackra inledning: (Ja, det är ju hela men man kan ju lyssna på början….)
Utöver detta delar jag på kören och då sjunger ni på varsin högmässa i mars. Jag bifogar uppdelningen. Om ni inte kan just er söndag så försök och byt med någon den andra kören. Självklart får man vara med båda gångerna!
Sedan är det då äntligen dags för oss att åka på turné! Lördagen den 31 maj åker vi med buss till bl a Växjö där vi ger en lunchkonsert i domkyrkan. Därefter till Nybro för att ge en kvällskonsert. Övernattning och allmänt myspys! på söndagen åker vi till Kalmar domkyrka och medverkar i högmässan där (dock inte helt spikat…kan bli Karlskrona också!). Därefter tillbaks till Malmö där vi landar ca 17-tiden. Bussresan och övernattning med frukost behöver ni inte bekosta. Däremot kanske lördagkvällens middag…
Hoppas att så många av er som möjligt kan följa med på denna resa. tror att det hade varit skoj och nyttigt för oss att ha många a cappella konserter och att dessutom hinna umgås lite så vi lär känna varandra lite bättre!
Deltagarlista skickas runt nästa gång.
That’s it!
Vi ses nästa torsdag!
/Christian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s